Usluge i cijene

 • Blogerica

  100.00 KM

  Usluge pisanja objava na web stranicama vezanih za Life Coach.
  Dnevno : 60 min

 • Individualni trening

  175.00 KM

  Individualni trening 10 sedmica

  Trajanje : 50 minuta

  Seansa: Jednom sedmično

  Ciklus: 10 seansi

 • Motivacioni trening

  30.00 KM

  Motivacioni trening.
  Trajanje : 90 min

 • Radionica

  40.00 KM

  U cijenu uključen ručak i kafa
  Trajanje : 90 min

Sve o Life Coaching

Life coaching ili savjetovanje sa životnim trenerom postaje zanimanje budućnosti. Životni trener poznaje proces i sredstva promjene, te pomaže ljudima da ostvare svoje pozitivne promjene na poljima zdravlja, ličnog razvoja, međuljudskih odnosa, karijere, duhovnosti i finansija.

Svrha je izvući ono najbolje iz klijenta i omogućiti mu da donese kvalitetne odluke. Do cilja je jedna stepenica, ona koja Vas vodi Vašim snovima. Stepenica iz koje izlazite iz svoje zone komfora. Stepenica koja kaže SADA je taj trenutak – želim promjenu i želim svog personalnog životnog trenera.

Life coaching je proces u kojem pojedinac radi s iskusnim profesionalcem kako bi postigao svoje ciljeve, poboljšao svoj životni stil ili prevladao bilo kakve prepreke u životu. Life coach pruža podršku, savjete i tehnike za postavljanje i postizanje ciljeva, poboljšanje samopouzdanja i samopoštovanja, unapređenje međuljudskih odnosa, te uspostavljanje ravnoteže između osobnog i profesionalnog života.

Life coaching može pomoći ljudima u različitim područjima, kao što su karijera, finansije, zdravlje, veze, osobni razvoj i drugi aspekti života. Life coach ne pruža terapiju, već se fokusira na razvijanje potencijala i postizanje ciljeva kroz praktične korake i planiranje akcija.

Postoje mnogi pristupi i tehnike u life coachingu, kao što su postavljanje ciljeva, vizualizacija, pozitivno razmišljanje, tehnike disanja, meditacija i drugi. Life coaching može biti individualni ili grupni, a sesije se mogu odvijati osobno, putem telefona ili interneta.

Life coaching se usredotočuje na postizanje ciljeva i rješavanje problema, dok terapija pomaže u liječenju psiholoških i emocionalnih problema. Life coach ne pruža medicinsku ili psihološku terapiju, već podršku, savjete i tehnike za postizanje ciljeva.

Trajanje procesa life coachinga varira ovisno o ciljevima pojedinca i situaciji. Proces može trajati nekoliko mjeseci ili nekoliko godina, ovisno o složenosti ciljeva i željenim promjenama u životu.

Pri odabiru life coacha, važno je provjeriti njihovo iskustvo, kvalifikacije i recenzije drugih klijenata. Također je važno razgovarati s potencijalnim coachem kako biste vidjeli kako se slažete i osjetili biste li se ugodno raditi s njima.

Life coaching može pomoći pojedincima da postignu svoje ciljeve, poboljšaju samopouzdanje i samopoštovanje, razviju nove vještine i uspostave ravnotežu u životu. Može pružiti strukturu, podršku i praktične savjete za postizanje željenih promjena u životu.

Da, life coaching i terapija se mogu kombinirati, ali je važno razumjeti razlike između ova dva pristupa. Ako osoba ima ozbiljne emocionalne ili psihološke probleme, terapija bi možda bila bolji izbor.

Besplatna konsultacija

Imate pitanja vezana za Life Coaching? Popunite formu i pošaljite upit, ja ću Vam se javiti čim prije.

-Lejla-

Konsultacije
Scroll to Top