5 GREŠAKA KOJE NAJČEŠĆE RADIMO U POTRAZI ZA SREĆOM

5 GREŠAKA KOJE NAJČEŠĆE RADIMO U POTRAZI ZA SREĆOM

Sreća nije cill, sreća je životno putovanje i treba uživati u kompletnom procesu, osvjestiti činjenicu da ste jedno sa prirodom, jedno sa cjelim univerzumom i shvatiti da se svi možemo prebaciti iz stanja boli i patnje  u stanje radosti  i jednote sa cjelom okolinom. Proces može biti dug iako mi vrlo često želimo sve instant zbog uticaja medija  instant dijeta, instant tableta, instant veza zaboravljajući ono najbitnije da nesretni niste postali preko noći, niste instant nesretni nego ste ste mjesecima i godinama produbljivali patnju ponavljajući negativnosti  i gradeci negativna uvjerenja. Da, možemo biti sretni u svakom trenutku,

pokazuju nam djeca  koja su u svakom trenutku prisutna u sadašnjem  trenutku, te im se lice u momentu  promjeni iz bolne grimace plača u izraz srece. Pozitivna činjenica da takav osjecaj mozemo trajno zadrzati. Zbog mitova o sreći kojima je čovjek današnjice prosto zaražen mišlju da će ga isključivo materijano usrećiti. Lično mislim da je materijalno bitno, ali definitivno nije najbitnije i da stepen sreće nije srazmjeran vrijednosti našeg četverotočkašnog miljenika. Je li nešto istinito samo zato što vam društvo tako kaže, zemlja nije bila ravna ploča ni kad je cjelo čovjecanstvo vjerovalo u to. Okrenite se mudrosti drevnih mistika, primjenjujte alate (afirmacije, vizualizacije, pričanje nove priče) da je jedino počivalište sreće zapravo u nama samima

  1. RAZLOG ZA SVOJU NESREĆU TRAZIMO IZVAN SEBE

Bas kao sto za srecu mislimo da je izvan nas to isto mislimo I o nesreci.Uvijek su nam krivi drugi.Razmislite da li osjecaj  povrijedjenost dolazi od drugih ili ga stvarate ponavljajuci jedne te iste misaone obrasce?

      2. KONSTATNO RAZMIŠLJAMO “o onome sto ne Želimo”

Ako paŽnju I vrijeme usmjeravamo onome sto ne zelite posjedovati,zivjeti,iskusit ibit cete konstantno nesretn,i ako stalno ponavljate:Ja ne zelim ovakvog partnera,sav vas fokus ,energija,unutrasnja snaga su usmjereni na negativno vi se opirete svemu sto zelite.Umjesto toga budite afirmativni I prizivajte ono sto zelite.ZAPAMTITE VRIJEDNI STE SVEGA STO ZELITE!NE ZASLUZUJETE NISTA MANJE OD TOGA!Ako malisanu govorite “ne smijes jesti sladoled”ono ce upravo patiti za sladoledom,logicno bi bilo usmjeriti fokus na ono sto moze I reci”uzivaj u gumenim bonbonama”

    3. SREĆU VEŽEMO ZA LJUDE, STVARI I DOGAĐAJE

Ovo je najveca pogreska.Kada svoju srecu vezemo uz ljude dogadjaje te iste ljude pokusavamo kontrolirat I to nam stvara bol jer zivot nije moguce kontrolisati.Naucili smo zivjeti u uvjerenju da ne mozemo biti sretni dokle god je zivotna situacija onakva kakva jest,dok ne posjedujemo odredjeni predmet,dokle god nismo s odredjenim partnerom.Na taj nacin ometamo svoje prirodno stanje a to je stanje srece.

   4. MISLIMO DA JE STVARNOST UZROK NAŠE PATNJE

Patnju nam ne stvara stvarnost nego nase misli o njoj.Kad bi patnja proizilazila iz stvarnosti onda bi svi ljudi isti dogadjaj jednako dozivljavali ,problem je u nasoj percepciji I nasem dozivljavanju stvarnosti ,problem je u nasim mislima.Misli su samo nas komentar na stvarne dogadjaje ,ali same po sebi one nisu stvarnost nego iluzija.Shvatite das u one samo ponudjena opcija u koju ne morate vjerovati.Izaberite one pozitivne svjesno kada vas neko pita Kako ste odgovorite sa Dobro I opisite zivotnu situaciju kakvu bi htjeli da zivite ,a ne onu kakva jeste izaberite  opciju koja vama odgovara.Kada oslobodite svu energiju koju ste ulagali u patnju zamislite samo kolika ce biti  eksplozija vase radosti.

   5. VJERUJEMO DA ZA SREĆU TREBAMO POSEBAN RAZLOG

To nije istina sreca je prirodno stanje svake individue I za nju ne treba nista vanjsko.svi mogu biti sretni neovisno o vanjskoj situaciji samo ako promjene pogled na zivot.Kada cjelim bicem prihvatite da je sreca iskljucivo unutrasnja nista vise nece poremetiti Slobodan tok vase zivotne radosti one iskonske srece koja preplavljuje svaku celiju od vrha do pete.

Loading

About The Author

Scroll to Top